Янтра победи с 2:1 Беласица в двубой помежду си от 2-ия кръг

...
Янтра победи с 2:1 Беласица в двубой помежду си от 2-ия кръг
Коментари Харесай

Янтра обърна Беласица и взе първата победа за сезона

Янтра победи с 2:1 Беласица в дуел между тях от 2-ия кръг на Втора лига. Попадението за гостите бе дело на Запро Динев от дузпа. 

Домакините имаха преимущество, само че не успяваха да основат чисто голово състояние и се задоволяваха с управление на темпото и разиграване на топката. В идващите минути срещата продължаваше да се развива по същия метод, а забавните положения и рисковите удари просто липсваха. В 38-ата минута Янтра завоюва добре топката в половината на Беласица и последваха замяна на подавания сред футболистите на домакините. В последна сметка кълбото стигна до Валентин Цветанов, който стреля диагонално, само че извънредно неопределено.

В 45-ата минута пристигна може би и най-чистата обстановка в срещата. Божидар Томовски центрира добре отдясно и прати топката право на крайници на Казаков. Халфът стреля непосредствено от воле, само че за негово злощастие кълбото удари по ръката Кирил Георгиев и вратарят на Бела съумя да избави.

В 49-а минута съдията отсъди дузпа за Беласица след игра с ръка на Цветелин Радев в личното наказателно поле. С осъществяването се нагърби Запро Динев, който осъществя по страховит метод от бялата точка, изпращайки противниковия пазач в противиположната посока - 1:0 за Беласица.

Само десетина минути по-късно Янтра съумя да изравни, откакто имаше центриране от дясната част на терена, а след малко безредие Цветелин Радев бе най-съобразителен и съумя да стреля с глава от близка отдалеченост, като изпрати топката във вратата на Беласица - 1:1.

В 70-а минута Томовски още веднъж показва страхотното си подаване от фланга, като откри на чиста позиция Даниел Младенов, хойто хлъднокръвно приключи с глава, с цел да направи цялостния поврат в интерес на своя тим - 2:1 за Янтра. С тази победа Янтра краткотрайно е на първа позиция във Втора лига с 4 точки, до момента в който Беласица остава на 5-о място с 3 пункта на сметката си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР